В СБУ розповіли, як група "Cтрілка" і російський розвідник вбили депутата з Горлівки

Середа, 23 квітня 2014, 14:07

СБУ встановила причетність до вбивства депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака так званої групи "Стрілка" та громадянина РФ, підполковника ГРУ Ігоря Бєзлєра.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що 17 квітня 2014 року Бєзлєр (позивний "Бес") поставив завдання начальнику самопроголошеної міліції м. Горлівка щодо нейтралізації Рибака, який намагався встановити державний прапор на будівлі Горлівської РДА.

Одночасно Бєзлєр надав вказівку члену своєї групи, військовослужбовцю РФ викрасти Рибака, посадити в автомобіль та вивести в обумовлене місце, де застосувати щодо нього заходи фізичного впливу.

Сам він планував особисто виїхати в місце, де утримувався Рибак.

Далі за вказівкою "Стрілка" (Ігор Стрєлков) Рибака було доставлено у штаб сепаратистів в м. Слов’янськ, де з ним особисто мав поспілкуватися Ігор Стрєлков.

Встановлено також, що 20 квітня 2014 року Стрєлков особисто давав вказівку самопроголошеному меру м. Слов’янськ Пономарьову вивезти зі штабу тіло вбитого Рибака, яку той виконав.

При цьому СБУ нагадує, що громадянина Росії Ігоря Івановича Стрєлкова, Службою безпеки України оголошено у розшук.

Щодо нього розпочато кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.

він є офіцером Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації й помічником із силових питань самопроголошеного прем’єр-міністра Криму Аксьонова.

У Криму Стрєлков відповідав за захоплення військових частин та органів влади й управління, брав участь у допитах українських військовослужбовців і у вербуванні наших громадян у Криму.

Встановлено, що на початку квітня Стрєлков отримав прямий наказ із Москви розпочати масштабну диверсійну операцію на материковій частині України, зокрема в Донецькій і Луганській областях.

Громадянин Росії Ігор Бєзлєр, 1965 року народження. За достовірними даними, до 2002 року Бєзлєр проходив службу в підрозділах ГРУ ГШ ЗС РФ, закінчив службу у званні підполковник. Після цього був направлений до України.

У лютому 2014 року з Бєзлєром було поновлено зв’язок з боку співробітників ГРУ ГШ ЗС РФ. На виконання їх вказівок зловмисник виїхав до АР Крим, де брав участь у силових акціях із захоплення військових частин, органів влади та управління. У квітні 2014 року І.Бєзлєр за завданням російської військової розвідки у складі диверсійної групи брав участь у захопленні будівлі УСБУ у Донецькій області, а пізніше у захопленні райвідділу МВС України у місті Горлівка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування