МВС: Безвісти зниклими вважаються тільки два учасники Євромайдану

Середа, 23 квітня 2014, 16:39

Міністерство внутрішніх справ вважає безвісти зниклими тільки двох активістів Євромайдану.

Про це повідомив начальник департаменту карного розшуку МВС Василь Паскал на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, передають Українські новини.

"Станом на 23 квітня 2014 розслідується два кримінальні провадження відносно встановлення місцезнаходження двох осіб, які, згідно зі свідченнями їхніх рідних, знаходилися або мали намір виїхати на Майдан Незалежності для участі в масових акціях протесту", - сказав він.

При цьому Паскал уточнив, що всього міліція розшукувала 101-го зниклого активіста.

МВС розшукує Анатолія Шинкарука 1985 року народження, жителя Вінницької області, та Андрія Тарасенка1988 року народження, жителя Херсонської області.

Як зазначив Паскал, міліція порівнює свої дані з інформацією громадських організацій, що займалися пошуком евромайданівців.

Водночас, присутня на засіданні представник організації "Евромайдан SOS" заявила, що, за  їхніми даними, безвісти зниклими є 79 активістів.

Крім того, Паскал повідомив, що міліція розслідує близько 87 випадків підпалів автомобілів, що сталися з листопада по лютий.

Водночас начальник департаменту карного розшуку зазначив, що в процесі розслідування в міліцію надходить великий обсяг дезінформації, зокрема, Паскал назвав дезінформацією повідомлення про нібито відрізання голів активістам Евромайдану.

Він підкреслив, що розслідування всіх подій, що відбулися в Києві під час масових акцій протестів, ускладнюється через відсутність вилучених з трупів куль.

Також Паскал додав, що доручення МВС на вилучення на експертизу куль з тіл загиблих правоохоронців було отримано тільки 20 квітня.

Разом c тим спільнота Євромайдан - SOS на своїй сторінці в Facebook повідомляє, що станом на 23:00 22 квітня розшукуються 93 людини.

При цьому спільнота наголошує, що ці люди не обов'язково "безвісти зниклі".

Також потрапляння до цього переліку не означає автоматично, що особа має відношення до подій Євромайдану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування