МЗС: Сепаратисти можуть спровокувати введення військ РФ в Україну

Середа, 23 квітня 2014, 20:44

Україна в черговий раз вимагає від Російської Федерації негайно відвести наступальні  підрозділи Збройних Сил РФ від українсько-російського державного кордону.

Такий крок, як зазначили у Міністерстві закордонних справ України, відповідатиме зобов’язанням російської сторони практичними діями сприяти деескалації напруги в південно-східних областях в дусі Женевського документа від 17 квітня 2013 року.

"Подальша концентрація російських військ на кордоні з Україною в умовах чинного рішення Ради Федерації РФ щодо використання Збройних сил РФ в Україні створює реальну загрозу для загострення ситуації на Сході України", - сказано у заяві відомства.

"Існує небезпека того, що озброєні угруповання проросійських сил в цій частині України зможуть використати фактор присутності російських військ поблизу кордону, щоб спровокувати їх введення на територію України", - підкреслили в МЗС.

"Україна виступає за мирне врегулювання ситуації в південно-східних регіонах нашої держави та рішуче налаштована на виконання Женевського документа, підтверджуючи це своїми практичними діями", - зазначили українські дипломати.

"Присутність підрозділів Збройних сил України в східних областях нашої держави направлена виключно на захист громадян, незалежно від їхньої національності. Більше того, їх приведення у бойову готовність є закономірною реакцією на погрози застосування сили та агресії проти територіальної цілісності нашої держави, які останнім часом лунають від офіційних представників Російської Федерації", - підкреслили в МЗС.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування