Ештон закликала негайно зупинити бойовиків і припинити насилля

Четвер, 24 квітня 2014, 13:31

Віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон закликала всі сторони Женевських домовленостей вплинути на незаконні збройні формування на сході України і зупинити насильство.

Відповідна заява Ештон поширена в четвер у Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Всі сторони спільного женевського заяви по Україні від 17 квітня повинні забезпечити повну реалізацію його положень, у тому числі, використовуючи свої важелі впливу на незаконні збройні формування для того, щоб зупинити насильство і провокації", - закликала вона.

Ештон зазначила, що повідомлення про викраданнях, тортурах і вбивствах у Східній Україні, зокрема, Володимира Рибака і Павла Ковелко, є причиною для серйозного занепокоєння.

"Я висловлюю свої співчуття їх рідним. Незалежне і прозоре слідство повинно пролити світло на ці смерті, винних мають притягти до відповідальності", - йдеться в заяві.

Крім того, верховний представник ЄС закликала до звільнення всіх, хто незаконно затриманий збройними групами в Східній Україні.

"Я закликаю до припинення насильства, залякування і провокаційних дій і заяв, як це було узгоджено у спільній заяві в Женеві", - заявила вона.

Як відомо, серед міжнародних спостерігачів зростає скепсис щодо ефективності Женевських домовленостей. Так, польський прем'єр Дональд Туск заявив у середу, що їх наслідки "пригнічують".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News