Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров вважає АТО в Україні злочинним рішенням

Четвер, 24 квітня 2014, 14:18

Глава МЗС Росії Сергій Лавров вважає, що саме Київ повинен робити перші кроки з виконання "женевських домовленостей", а застосування сили на Сході України - злочинне рішення.

Про це він заявив на прес-конференції в Москві після зустрічі зі своїм колегою із Лівану.

Лавров вчергове висловив позицію Росії, яка полягає в тому, що в Україні стався збройний державний переворот.

Він вважає, що нова українська влада порушила домовленості з Януковичем від 21 лютого і не має наміру виконувати "женевські домовленості".

"Там ясно сказано, що не повинно бути ніякого насильства, а використання армії, та ще й з опорою на радикал-націоналістів проти народу є абсолютно неприйнятною формою насильства. Більше того, я вважаю, що це - злочинне рішення", - заявив Лавров.

Він вважає, що на Сході України діють не озброєні сепаратисти, а народ, якому не сподобалася зміна влади в Києві.

"Їх, по суті справи, обізвали терористами і оголосили початок контртерористичної операції з використанням армії проти цивільного населення", - заявив глава МЗС РФ.

"Те, що зараз відбувається в Слов'янську, те, що сталося вночі в Маріуполі, - це все результат безвідповідальної політики, яка спирається на ультранаціоналістичні і неонацистські угруповання", - додав він.

Частково, винними в цьому Лавров вважає США, які "можуть впливати" на нову українську владу, але замість цього подають ситуацію так, що "в Києві зацарювали янголи".

"І контртерористична операція була оголошена після неафішованого візиту глави ЦРУ в Україну. І великодня пауза, яку оголосили в Києві, була перервана відразу після візиту віце-президента США Джо Байдена", - сказав Лавров.

За його словами, "це некоректно, звинувачувати Росію, що ми втручаємося в те, що відбувається на Сході, не пред'являючи фактів".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...