РОСІЯ ПОЧАЛА БРЯЦАТИ ЗБРОЄЮ НА КОРДОНІ З УКРАЇНОЮ

Четвер, 24 квітня 2014, 16:06

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що через ситуацію на південному сході Україні розпочалися навчання.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сили явно нерівні", - заявив міністр оборони перед початком засідання колегії військового відомства.

"Відмашку на застосування зброї проти мирних жителів своєї країни вже дано. Якщо сьогодні цю військову машину не зупинити, то це призведе до великого числа загиблих і поранених. Не сприяє нормалізації обстановки навколо України та оголошені навчання військ НАТО на території Польщі та країн Балтії", - заявив міністр.

Світлини з Новошахтинська - за 10 км. від українського кордону. Фото: InfoResist
 Світлини з Новошахтинська - за 10 км. від українського кордону. Фото: InfoResist

"Ми змушені реагувати на такий розвиток ситуації", - додав Шойгу.

"З сьогоднішнього дня, - сказав він, - у прикордонних з Україною районах почалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів. Війська відпрацьовують питання здійснення маршів своїм ходом і розгортання для виконання завдань за призначенням", - заявив Шойгу.

За його словами, в силовій операції проти мирних громадян на південному сході України діє угрупування українських військ чисельністю понад 11 тисяч осіб, повністю озброєних автоматичною зброєю.

"Ситуація в Україні викликає серйозну стурбованість. З 22 квітня нове українське керівництво почало так звану активну фазу операції на південно-східних рубежах України. Вже є людські жертви" , - заявив міністр оборони РФ.

Він заявив, що "проти мирних громадян діють підрозділи Національної гвардії, а також батальйони з екстремістів "Правого сектора"...

"Придушення виступів мирного населення здійснюють перекинуті в Донецьк і Луганськ бійці спецпідрозділів служби безпеки України, а також МВС", - сказав глава військового відомства Росії.

"На кордоні з Росією, - продовжив він, - діють мотоманеврені групи, призначені для ведення диверсійної діяльності. Від збройних сил в операціях беруть участь 17 танкова і 24 механізована бригади, передислоковані з Заходу України".
"За нашими даними, - повідомив Шойгу, - задіяне угруповання військ налічує більше 11 тисяч осіб, повністю озброєних автоматичною зброєю. До операції залучено близько 160 одиниць танків, понад 230 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, не менше 150 гармат і мінометів, велика кількість авіації".

Водночас, повідомив Шойгу, "в загонах самооборони на південному сході України налічується трохи більше 2 тисяч осіб, близько 100 одиниць автоматичної зброї... "

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News