Турчинов: Ми не будемо відступати перед терористичною загрозою

Четвер, 24 квітня 2014, 18:05

Україна вимагає від Росії припинити постійні погрози і шантаж та відвести свої війська від кордону.

Про це сказав виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов у зверненні до українців у четвер.

"Терористи, які взяли в заручники фактично весь Донецький регіон, вже давно перейшли межу людяності. Озброєні злочинці захоплюють адміністративні будівлі, беруть у заручники громадян, зокрема українських та зарубіжних журналістів, катують та вбивають патріотів України", - сказав Турчинов.

За його словами, "враховуючи реальну небезпеку та необхідність захистити людей, влада відновила антитерористичну операцію, яка системно та послідовно реалізується з метою повної локалізації терористичної загрози та захисту мирних громадян".

"В той же час, Російська Федерація координує та відкрито підтримує вбивць-терористів, що діють зі зброєю в руках на Сході нашої країни. Не маючи жодних підстав, керівництво Росії дозволяє собі нахабним чином втручатись у внутрішні справи України", - наголошує Турчинов.

"Росія на державному рівні підтримує тероризм у нашій країні саме в той час, коли російські громадяни постійно потерпають від терористичних атак на своїй території. Війни, терористичні напади, регіональний сепаратизм - це відомі російські проблеми, які тепер штучно намагаються перенести в Україну", - підкреслив в.о. президента.

За його словами, "після успішних кроків українських силових структур у боротьбі із тероризмом РФ перейшла від публічних погроз на нашу адресу до демонстративної концентрації Збройних Сил безпосередньо на Східному кордоні нашої держави.

Турчинов повідомив, що йде розгортання та збільшення чисельності військових підрозділів РФ.

"Хочу заявити, що ми не будемо відступати перед терористичною загрозою та продовжимо і надалі вживати заходів щодо захисту життя наших громадян", - наголосив в.о. президента.

"Ми вимагаємо від Російської Федерації припинити втручання у внутрішні справи України, припинити постійні погрози і шантаж та відвести свої війська від Східного кордону нашої країни", - заявив Турчинов.

"Зберігаючи спокій та впевненість, ми разом захистимо нашу країну, її суверенітет та цілісність. З нами Бог, з нами правда, з нами Україна", - запевнив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування