Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США - Путіну: Вікно для зміни курсу зачиняється

П'ятниця, 25 квітня 2014, 10:22

Росія має все менше часу для зміни своєї політики щодо України, щоб уникнути подальших санкцій Заходу.

Про це заявив державний секретар США Джон Керрі на спеціальному засіданні Державного департаменту 24 квітня, повідомляє УНІАН із посиланням на PAP.

"Вікно для зміни курсу закривається. Президент Путін та Росія повинні зробити вибір", - заявив Керрі.

"Якщо Росія обере шлях деескалації, ми усі привітаємо це з великим задоволенням. Але якщо Росія цього не зробить, світ зробить все, аби ціна таких дій для Росії збільшувалась", - наголосив він.

За словами держсекретаря США, Росія "не зробила жодного конкретного кроку" для того, аби заспокоїти ситуацію в Україні, згідно з досягнутими 17 квітня домовленостями в Женеві.

Україна, у свою чергу, "дотрималась слова" і намагається вирішити конфлікт, сказав Керрі.

Він звинуватив російську сторону в "активному саботажі" демократичного процесу в Україні, а російських чиновників та засоби масової інформації – у веденні пропагандистської кампанії, спрямованої на посилення сепаратистських настроїв в Україні.

Керрі назвав безсумнівним те, що "Росія відіграє активну роль в дестабілізації ситуації в Україні", і зауважив, що докази цього має американська розвідка.

"Якщо Росія буде продовжувати дії в цьому напрямку, то не лише зробить велику помилку, але це також буде помилка, яка дуже дорого обійдеться", - заявив Керрі.

Він запевнив, що у такому випадку західний світ покарає Росію. Керрі нагадав, що про готовність до дій напередодні заявляв президент США Барак Обама.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування