Яценюк попередив Росію, що світ може дати їй "по зубах"

П'ятниця, 25 квітня 2014, 11:55

Росія намагається порушити світову систему безпеки, але Україна разом зі світовою спільнотою можуть її за це покарати.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що минув уже тиждень з моменту зустрічі у Женеві.

"Влада України зробила чіткі кроки для стабілізації. Єдина країна, яка не зробила нічого, крім приведення військ у бойову активність, - це Росія", - заявив прем'єр.

Він нагадав, що "світове співтовариство жорстко засудило Росію за експорт і підтримку тероризму".

Яценюк вважає, що заяви російського представника в ООН Чуркіна, про те, що Росія може напасти на Україну для "захисту своїх громадян", підтверджує, що терористи на Сході діють під керівництвом російських спецпризначенців.

"Цим самим Росія визнала, що на території України, де діють терористичні організації, де діють невідомі озброєні особи, діють саме громадяни Росії. Слова Росії – це пряме підтвердження факту наявності там її спецслужб", - заявив прем'єр.

Він вважає, що метою Росії є "перше – зірвати вибори, друге – змістити проєвропейський і проукраїнський уряд, третє – захопити Україну, як мілітарно, так і  політично".

"Спроби російської військової агресії на території України призведуть до військового конфлікту на теренах Європи. Світ ще не забув Другу світову війну, а Росія хоче почати вже третю", - вважає прем'єр.

"Вся повнота відповідальності за агресію, за підрив міжнародної безпеки лежить на керівництві РФ. Вона поводиться, як озброєний до зубів ганстер. Але приходять часи, коли по зубах таки дадуть", - додав він.

Яценюк запевнив, що Україна виконає Женевські домовленісті і буде захищати "Україну усіма засобами, які у нас є: і політично, і дипломатично, і військово".

Він гарантував, що Україна проведе реформи і амністує усіх, хто не вчинив тяжких злочинів, бо "дійшло до того, що вони захоплють дитячі садки і прикриваються дітьми".

"Цих Росія підтримує, це обличчя російської демократії. Підтримка Росією терористів – це міжнародний злочин, за який треба відповідати. Ми закликаємо всю міжнародну спільноту, об'єднатися проти російської агресії", - закликав Яценюк.

Він запевнив, що Україна забезпечить роботу місії ОБСЄ в Україні і надасть їй доступ до будь-якого місця проведення АТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування