Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Le Figaro: Путін став загрозою миру в усьому світі

П'ятниця, 25 квітня 2014, 13:44

Президент Росії Володимир Путін став загрозою світовому спокою, намагаючись звести Росію в ранг "святої рятівниці збитого з пантелику Заходу".

Про це пише французька газета Le Figaro.

За словами автора статті, "сьогодні господареві Кремля вдається, здається, все".

"Він анексує Крим без єдиного пострілу, "гризе" решту України, нав'язує Заходу свою позицію в Женеві і б'є рекорди популярності у росіян, які, впавши в націоналістичний екстаз, аплодують його досягненням, немов це продовження Олімпіади в Сочі", - йдеться в статті.

Автор припускає, що Путін вирішив, що йому "все дозволено".

"Ним рухає туманне моральне та історико-емоційне передчуття, якась нова правда, яка зводить Росію в ранг святої рятівниці збитого з пантелику Заходу", - написано в статті.

"Проте він також - і в першу чергу! - духовний син комунізму в ланцюжку Ленін-Сталін-Брежнєв-Андропов. Внутрішній годинник російського президента завмер в 1970-х, коли він пройшов підготовку агента КДБ", - додав автор.

На його думку, умілий і розважливий тактик Путін, все ж зробив історичну помилку.

"Вивести Росію з західного цивілізаційного простору за відносно короткий час - ось це "досягнення"! Ні татаро-монгольському ігу, ні найретрограднішому царизму, жодному з генсеків КПРС ніколи раніше це не вдавалося", - іронізує автор.

"Залишимо нерішучість "реалполітік" і перестанемо боятися сказати це вголос: Путін став загрозою миру в усьому світі. Він і тільки він, зрештою, несе відповідальність за руйнівну ескалацію в глобальному масштабі", - йдеться в статті.

Inopressa.ru

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...