АП: Росія може вторгнутися в Україну в будь-який момент

П'ятниця, 25 квітня 2014, 13:48

Вірогідність військового вторгнення Росії в Україну вкрай висока.

Про це на брифінгу повідомив в.о. голови Адміністрації президента України Сергій Пашинський, зазначає ЛІГАБізнесІнформ.

"Це може статися, на жаль, у будь-який момент (...) Я хочу сказати (...) що в разі перетину російськими військами українського кордону на територіях Луганської, Донецької або будь-якої іншої області ми будемо це кваліфікувати як військове вторгнення і будемо знищувати нападників. Ніякі брехливі заяви про якийсь гуманітарної місії ми не сприймаємо", - сказав він.

Пашинський вважає, що Україна зможе чинити Росії опір.

"Півтора місяця тому ми взяли в армію повних руїнах. На сьогоднішній день всі небагаті ресурси нашої держави були спрямовані на мобілізацію, на озброєння. І я як людина, яка не так давно приїхав звідти (з Донецької області - ред.), хочу сказати: я б не радив пану Путіну експериментувати з життями своїх військових", - зазначив він.

Початок антитерористичної операції в Слов'янську, вважає Пашинський, дає підстави стверджувати, що Росія вчора безпосередньо підтримала терористів в Україні.

Так, у відповідь на АТО в Слов'янську, метою якої було знищення низки блок-постів сепаратистів, в чотирьох точках на кордоні Росія демонстративно концентрувала більше 400 одиниць бронетехніки.

Більш того, в.о. глави АП заявляє, що на кордоні також є російські війська, замасковані під миротворчий контингент Організації Об'єднаних Націй.

"Дійсно, якась кількість бронетехніки Російської Федерації розфарбоване в білий колір, і там є емблема миротворців. Дійсно, частина військовослужбовців одягнені в блакитні каски", - цитують його Українські новини.

Пашинський також повідомив, що 24 квітня біля пункту пропуску "Довжанський" з боку міста Антрацит проводилась акція під прапорами Комуністичної партії, учасники якої вимагали від співробітників Державної прикордонної служби пропустити цю техніку на територію України.

В той же час керівник АП підкреслив, що Україна категорично не сприймає мову ультиматумів. "Українська держава буде продовжувати антитерористичну операцію, і ми не дозволимо нікому втручатися у наші внутрішні справи", - заявив він.

Раніше в Києві заявили, що в межах АТО прийнято рішення заблокувати Слов'янськ військами, але штурм проводити не будуть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...