Меркель пригрозила Путіну, а він кивав на київський "режим"

П'ятниця, 25 квітня 2014, 14:02

Канцлерка ФРН Анґела Меркель вимагає від Москви виконувати женевські домовленості.

Про це вона заявила президенту РФ Володимиру Путіну у телефонній розмові, повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, передає DW із посиланням на "Reuters".

За його словами, Меркель висловила глибоке занепокоєння ескалацією подій на сході України та зажадала роззброєння проросійських бойовиків, що оперують у східних областях України.

Досі, сказав Зайберт, Росія не виконала нічого з того, про що було домовлено на чотиристоронній зустрічі у Женеві 17 квітня.

Крім того, Меркель дала зрозуміти російському президенту, що у разі загострення конфлікту Німеччина готова до запровадження нового раунду санкцій.

"Ніхто не має обманюватись. Ця готовність є чинною і надалі", - цитує інформагенція dpa заяву речника федерального уряду Німеччини.

У свою чергу, Кремль повідомляє, що телефонна розмова Путіна з Меркель відбулася з ініціативи німецької сторони – і вони "обмінялися думками щодо критичної ситуації, яка складається в Україні".

Кремль стверджує, що київська влада не бажає виконувати женевські домовленості від 17 квітня 2014 року.

"Путін різко засудив спроби режиму в Києві використовувати збройні сили проти мирних громадян на південному сході країни", - сказано в повідомленні.

Обговорювали вони й питання щодо діяльності в Україні моніторингової місії ОБСЄ.

"Лідери обох країн підкреслили важливість якнайшвидшого проведення переговорів із питань безпеки поставок і транзиту російського газу за участю представників Росії, Євросоюзу й України", - зазначає прес-служба президента РФ.

За даними DW, президент США Барак Обама, Анґела Меркель та лідери інших європейських країн нині планують обговорити у телефонній конференції ситуацію в Україні та варіанти запровадження нових санкцій проти Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування