МЗС: Російські силовики, воюючи з терористами, вбивають мирних людей

П'ятниця, 25 квітня 2014, 16:17

В українському МЗС вважають, що Росія не має права критикувати АТО на Сході України.

Про це заявив речник МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, лише за останні 4 місяці РФ провела 4 контртерористичні операції на Північному Кавказі.

"В ході проведення останніх двох контртероричних операцій в Дагенстані в населених пунктах Новий та Первомайськ артилерійськими снарядами було знищено цілий житловий будинок, а серед загиблих на місці знайде тіло жінки, яка була на останньому місяці вагітності", - розповів український дипломат.

"За останні роки проведених російськими силовиками операцій на Північному Кавказі загинули на зникли тисячі мирних людей. На відміну від гіркого досвіду Російської сторони українські силовики діють виважено і помірно, локалізуючи терористів та не допускаючи жертв серед мирного населення", - зазначив він.

Представник МЗС також нагадав, що Росія має 48 годин для того, щоб пояснити причину розгортання чергових так званих військових навчань на кордоні з Україну. Однак, за словами Перебийніса, в Україні розуміють, що йдеться не про навчання, а про можливу підготовку вторгнення.

"Маневрування збройних сил вздовж кордону з Україною продовжується. Зокрема, вчора з Ростова-на-Дону в напрямку до ділянки кордону на Донецькій області спостерігався рух 2 колон у складі 50 БТР, 6 танків, 8 установок "Град" та 300 військових авто. На відстані 8-10 кілометрів від кордону з Луганською областю було зафіксовано колону до 250 БТРів, танків, та до 1000 військовослужбовців", - відрапортував Перебийніс.

Також за його словами, на кордоні з Харківською областю спостерігався рух до 10 БМП, крім того, переміщення цих бойових машин спостерігалося на ділянці кордону у Сумській області.

"Таким чином, російська сторона фактично підтвердила, що вона здійснювала позапланову військову діяльність по відношенню до України протягом останніх місяців", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News