СБУ затримала екстремістів, які готувались 9 травня бити ветеранів для ТБ Росії

П'ятниця, 25 квітня 2014, 18:06

Служба безпеки затримала членів екстремістсько-терористичної групи які готувались 9-го травня бити ветеранів на замовлення російського каналу.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Терористична група під назвою "Бригада оперативного реагування", що з квітня цього року діяла в Одеській області.

За даними СБУ, лідер "БОР", 35-річний мешканець Одеси, який тривалий час проживав у АР Крим, розробив та розмістив у мережі Інтернет посібник "План перехвата власти" з конкретними рекомендаціями збройного спротиву чинній владі.

СБУ з’ясувала, що учасники цього екстремістського угрупування фактично діяли на замовлення одного з російських телеканалів, отримуючи матеріальну винагороду за кожну акцію - створення необхідної російським телевізійникам "картинки".

 

Учасники групи розповсюджували агітаційні матеріали, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, здійснювали різного роду провокаційні акції та екстремістські дії, надавали методичні рекомендації щодо виготовлення так званих "коктейлів Молотова".

Крім цього вони залякували громадян, які підтримували діяльність "Євромайдану", підпалювали офісні приміщення, приватні будинки, квартири, автівки, магазини.

Встановлено, що зловмисники планували влаштувати в Одесі провокації на 9 травня. Вони збиралися, за їхніми словами, "цинічно тероризувати" ветеранів, у подальшому звинувативши у насильницьких діях проукраїнські сили.

Тривають слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування