Переговори щодо звільнення місії ОБСЄ, захопленої в Слов'янську, тривають

П'ятниця, 25 квітня 2014, 21:00

Переговори щодо звільнення захоплених сепаратистами в Слов'янську членів місії ОБСЄ тривають.

Про це заявила заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар в ефірі "5 каналу" в п'ятницю ввечері.

"Зараз тривають переговори щодо звільнення членів місії ОБСЄ. І це досить напружена ситуація, оскільки маємо справу з терористами. Є надія, що терористи, які активно консультуються з російською стороною, розуміють наслідки такого кроку", - сказала вона.

На уточнююче запитання, хто веде переговори - українська сторона чи ОБСЄ - Сюмар сказала: "Різні сторони задіяні в цьому процесі".

"Складається враження, що терористів, які сьогодні орудують у східних регіонах України, вже ніхто не контролює. Навіть якщо комусь здається, що вони під контролем якихось спецслужб, в цьому випадку мова йде про російські спецслужби. Це абсолютно непередбачувані люди", - підкреслила вона.

Як відомо, терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну.

Згідно з інформацією, в п’ятницю близько 12 години на в’їзді до Слов’янська зі сторони Краматорська невідомі особи зупинили автобус із 13-ма пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних Сил України та водій транспортного засобу.

Терористи відвели автобус із пасажирами на територію Управління СБУ в Слов’янську. Наразі захоплені громадяни перебувають там.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування