Терористи Слов'янська не збираються відпускати військових інспекторів - ЗМІ

Субота, 26 квітня 2014, 11:32

Терористи в Слов'янську поки не мають наміру відпускати затриманих військових інспекторів, які перебували на сході України , бо вважають їх "шпигунами".

Про це заявив на брифінгу в Слов'янську один з їхніх представників, пишуть РИА-Новости.

"У них виявлені військові карти Слов'янська з зазначеними блокпостами, патрони, військові жетони", - повідомив у суботу представник екстремістів.

Також журналістам були пред'явлені документи затриманих на імена Джона Крістенсена (Данія), Кшиштофа Кобельскі (Польща), Акселя Шнайдера (Німеччина).

За словами самопроголошеного губернатора "Донецької народної республіки" Дениса Пушиліна, який приїхав на переговори, терористи підозрюють затриманих у шпигунстві "на користь НАТО".

"У делегації також були офіцери Генштабу України", - заявив Пушилін, зазначивши, що екстремісти мають намір обміняти їх "на своїх полонених, зокрема, на (заарештованого "​​народного губернатора" Донецька) Павла Губарева". Пушилін також запевнив журналістів, що із затриманими "поводяться добре".

Як відомо, терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну .

У п'ятницю близько 12:00 на в'їзді в Слов'янськ з боку Краматорська невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ , 5 представників Збройних Сил України і водій транспортного засобу.

МЗС України вже звернувся до РФ із вимогою вплинути на терористів, щоб ті звільнили представників місії, які прибули в Слов'янськ з метою "ознайомлення з ходом проведення антитерористичної операції на предмет дотримання Україною норм міжнародного права в частині захисту цивільного населення".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування