СБУ: Сепаратисти використають затриманих як живий щит

Субота, 26 квітня 2014, 14:11

Утримання в заручниках офіційних представників ОБСЄ у Слов'янську - злочин, спланований та здійснений під керівництвом громадянина РФ Ігоря Стрєлкова, який є ватажком російських диверсантів у цьому місті.

Про це йдеться у повідомленні Антитерористичного центру при СБУ.

У центрі запевняють, що безпосередніми виконавцями цього злочину є диверсанти "Тєрєц" та "Абвер".

"На сьогоднішній день офіційні представники ОБСЄ утримуються в нелюдських умовах у підвальному приміщенні штабу терористів. Серед затриманих є людина, яка невідкладно потребує медичної допомоги", - запевняють у відомстві.

В СБУ стверджують, що готові надати таку допомогу на місці, але терористи відмовляються та не дають можливості допомогти заручникам.

"Розуміючи неминучість покарання, терористи планують використати заручників живим щитом, фактично тероризуючи усю міжнародну спільноту, усі країни-члени ОБСЄ", - зазначено у повідомленні.

Крім того, українським силовикам стало відомо, що самі терористи заявляють, що свої дії вони узгоджують з російською стороною.

"Українська сторона наголошує на крайній необхідності того, щоб Російська Федерація офіційно відмежувалась та засудила терористичні дії у Слов'янську, підтримала, як один із членів ОБСЄ, невідкладне та безумовне звільнення заручників, надання їм медичної та іншої допомоги", - сказано у документі.

Як відомо, терористи захопили автобус із представниками ОБСЄ, які приїхали з місією в Україну .

Повідомлялося, що на в'їзді в Слов'янськ з боку Краматорська невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ , 5 представників Збройних Сил України і водій транспортного засобу.

МЗС України вже звернувся до РФ із вимогою вплинути на терористів,щоб ті звільнили представників місії, які прибули в Слов'янськ з метою "ознайомлення з ходом проведення антитерористичної операції на предмет дотримання Україною норм міжнародного права в частині захисту цивільного населення".

Разом з тим в ОБСЄ заявили: люди, які знаходилися в захопленому автобусі не мають відношення до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ або до спостерігачів на виборах

За даними ОБСЄ, затримані - військова верифікаційна місія, яка "прибула на запрошення влади України відповідно до віденського документу 2011 року". До неї входять вісім осіб: четверо громадян Німеччини і по одному представнику з Чехії, Данії, Польщі та Швеції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News