Харківський суд знову заарештував "Топаза"

Субота, 26 квітня 2014, 14:32

Київський районний суд Харкова в суботу змінив запобіжний захід "антімайданівцю" Ігнату Кромському, відомого на прізвисько "Топаз", на утримання під вартою.

"Суддя Світлана Колесник змінила запобіжний захід на утримання під вартою без можливості внесення застави на 33 дня до 28 травня. Ми подамо апеляцію протягом 5 днів", - сказав адвокат Кромського Олександр Шадрін, передає "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що поки неясно, де буде перебувати його підзахисний - у Харківському або Полтавському СІЗО.

Фото прес-служби МВС України

Як відомо, харків'янин Кромськой був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві.

Став відомий за позивним "Топаз" після появи в інтернеті відео, знятого в таборі Антимайдан.

Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки", і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його Кромського: "Топаз, дай команду!".

Кромськой був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України).

29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура подала апеляцію з вимогою визначити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Однак апеляційний суд залишив Кромського під домашнім арештом, зобов'язавши лише носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

7 квітня Кромськой втік з-під домашнього арешту. 

Джерело відео - ГУМВС України в Харківській області

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування