Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відповіла Пентагону: літаків у повітрі України не було

Субота, 26 квітня 2014, 15:56

Жодних порушень повітряного простору України російськими військовими літаками не було.

Про це заявило сьогодні Міноборони Росії, - передає ІТАР-ТАСС.

"Російськими засобами об'єктивного контролю за повітряною обстановкою не зафіксовано жодних порушень повітряних кордонів суміжних з Росією держав, у тому числі і України", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, виконувач обов'язки міністра оборони України Михайло Коваль повідомив, що 24-25 квітня стали піком активності збройних сил РФ біля українського кордону.

"Опівдні чотири транспортні літаки Іл-76 рухалися вздовж нашого державного кордону, але лінії кордону вони не перетинали", - сказав він - передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, збройні сили РФ підходили до українського сухопутного кордону на відстань 2-3 км.

За його словами, всі ці дії були спрямовані на те, щоб керівництво України відмовилося від проведення антитерористичної операції у трьох областях країни.

"Але маю сказати, що антитерористична операція триває, щоправда невисокими темпами", - зазначив Коваль.

Він пояснив, що операція проводиться в дуже густонаселеній місцевості, де багато цивільного населення. Є також десятки прикладів, коли правопорушники прикриваються мирними громадянами як живим щитом, розповів в.о.міністра.

Як відомо, 24 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що через загострення ситуації на південному сході України розпочалися навчання батальйонних тактичних груп.

У міністерстві оборони США заявили, що у п'ятницю російські літаки неодноразово залітали у повітряний простір України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...