Прокремлівська влада Криму готова платити за воду з Дніпра за світовими цінами

Субота, 26 квітня 2014, 22:21

Прокремлівська влада Криму заявляє, що готова платити за користування дніпровською водою за світовими стандартами, але київська влада "не готова до співпраці".

Про це заявив перший заступник голови Ради міністрів Криму Рустам Теміргалієв, повідомляє РИА Новости.

"Ми готові платити за воду за світовими стандартами. Хоча світова практика і юриспруденція каже, що потрібно брати плату за транспортування питної води , а не за саму воду", - заявив віце-прем'єр.

За словами Теміргалієва, "влада" Криму вже 4 рази передавала пакети документів на укладання угоди про постачання і розрахунках за дніпровську воду, але очільник Держводгоспу України Василь Сташук дає документам зворотний хід.

"Все це дозволяє зробити висновок, що питання з поставками дніпровської води до Криму лежить у політичній площині", - заявив Теміргалієв.

За його словами, перекриття поставки води в Крим є "одним з важелів помсти Криму київською владою".

"Київ спеціально скидає воду в Чорне море, не пускаючи прісну воду до Криму, хоча на цьому вони могли б заробити гроші", - додав він.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили про те, що Україна перекрила надходження води на анексований Росією Кримський півострів з річки Дніпро через Північно-Кримський канал.

Україна забезпечує до 85% потреб Криму в прісній воді через цей канал який з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.

Разом з тим у Держагентстві водних ресурсів заявили, що до теперішнього часу управління Північно-Кримського каналу не отримало конкретних пропозицій про укладення договірних відносин для потреб водозабезпечення Криму, а вода по Північно-Кримському каналу до Криму надходить самопливом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування