Українські силовики ведуть переговори з сепаратистами щодо інспекторів

Неділя, 27 квітня 2014, 13:32

Українські силовики працюють над тим, щоб захоплена в Слов'янську група міжнародних військових спостерігачів швидше була звільнена.

"Вживаються всі заходи для якнайшвидшого їх звільнення", - повідомив представник українського оборонного відомства в неділю, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією, затримані міжнародні військові спостерігачі і кілька українських військовослужбовців утримуються в будівлі управління СБУ в Слов'янську.

Співрозмовник додав, що компетентні органи проводять переговори щодо їх звільнення.

Як відомо, на в'їзді в Слов'янськ з боку Краматорська невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них знаходилися 7 представників ОБСЄ , 5 представників Збройних Сил України і водій транспортного засобу.

МЗС України вже звернувся до РФ із вимогою вплинути на терористів,щоб ті звільнили представників місії, які прибули в Слов'янськ з метою "ознайомлення з ходом проведення антитерористичної операції на предмет дотримання Україною норм міжнародного права в частині захисту цивільного населення".

Разом з тим в ОБСЄ заявили: люди, які знаходилися в захопленому автобусі не мають відношення до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ або до спостерігачів на виборах

За даними ОБСЄ, затримані - військова верифікаційна місія, яка "прибула на запрошення влади України відповідно до віденського документу 2011 року". До неї входять вісім осіб: четверо громадян Німеччини і по одному представнику з Чехії, Данії, Польщі та Швеції.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування