Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США та ФРН закликали Москву допомогти звільнити заручників у Слов'янську

Понеділок, 28 квітня 2014, 00:44

Росію закликали підтримати зусилля ОБСЄ та українського уряду по звільненню міжнародних спостерігачів та їх українських гідів, яких взяли в заручники проросійські сепаратисти в Слов’янську.

Про це у ході телефонної бесіди з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявив держсекретар США Джон Керрі, повідомляє Голос Америки.

Згідноо з повідомленням, Керрі вкотре згадав про роботу, яка ведеться у Верховні Раді по прийняттю законопроекту про амністію, який би сприяв проведення ґрунтовної конституційної реформи та стримав небезпечний та насильницьких сепаратистський рух у Слов’янську.

Держсекретар США закликав Росію публічно підтримати зусилля України, а не підривати їх.

Він також висловив занепокоєння, що провокаційні дії російських військових  та кордонах з Україною, їх підтримка сепаратистів та підбурлива риторика "підриває стабільність, безпеку та єдність України".

У свою чергу глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер засудив ситуацію із затриманням під Слов'янському військових інспекторів ОБСЄ і закликав Росію надати максимальне сприяння їхньому звільненню.

"Росія має вплинути на ополченців, щоб затримані представники місії ОБСЄ були звільнені в найкоротші терміни", - заявив  Штайнмайер, повідомляє РИА Новости.

Глава МЗС ФРН назвав ситуацію, в яку потрапили військові інспектори, "порушенням всіх правил поведінки та стандартів, прийнятих для таких напружених ситуацій, як ця".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...