Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарута попросив Турчинова провести референдум

Понеділок, 28 квітня 2014, 10:32

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута й мер Донецька Олександр Лукьянченко попросили в.о. президента Олександра Тручинова ухвалити рішення щодо проведення всеукраїнського референдуму 25 травня.

 Про це повідомляє Остров з посиланням на прес-службу ДонОДА. 

"У ході зустрічі Сергій Тарута озвучив ініціативу про проведення національного референдуму. Напередодні ця пропозиція була сформульована й схвалена в ході спільного засідання мерів міст, голів районних рад, і районних держадміністрацій Донецької області", - зазначається в повідомленні. 

Як заявив губернатор, на референдум планується винести питання передачі додаткових владних повноважень регіонам України й створення муніципальної міліції. 

На думку Тарути, проведення національного референдуму дозволить об'єднати країну навколо ідеї реформ і впровадження європейських стандартів.

Він вважає, що провести референдум необхідно 25 травня, у день виборів президента України. 

Глава Донецької облдержадміністрації подав на розгляд Олександра Турчинова законодавчі ініціативи, що дозволяють здійснити референдум у заявлений строк. 

Як відзначив мер Донецька Олександр Лукьянченко, проведення референдуму буде сприяти зниженню соціально-політичної напруженості в регіонах Південного-Сходу України. 

"Ми консолідували свої зусилля для того, щоб в Україні запанував мир, порядок і згода. Усі громадяни нашої країни повинні мати можливість висловити свою думку у тих питаннях, які їх реально хвилюють. На даному етапі – вирішальне слово за депутатами Верховної Ради", – підкреслив Тарута. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...