Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вказує ОБСЄ, що її має хвилювати в Україні

Понеділок, 28 квітня 2014, 16:55

Російський МЗС заявляє, що чисельність і склад українських військ на південному-сході країни повинні викликати глибоку заклопотаність ОБСЄ.

Про це говориться в заяві делегації РФ на переговорах у Відні з питань військової безпеки й контролю над озброєннями.

"Як відомо, у цьому районі (на Сході України) діє угруповання українських військ чисельністю понад 11 тисяч людей, що має на озброєнні близько 160 бойових танків, понад 230 бойових броньованих машин, не менше 150 артилерійських систем, велика кількість авіації", - сказано в заяві.

"Чисельність і склад цього угруповання в багато разів перевершують чисельність загонів самооборони місцевих жителів, а наявність танків, артилерії (включаючи реактивні системи залпового вогню) і бойової авіації дозволяє говорити про можливість невиборчого й непропорційного застосування нею сили, включаючи знищення цілих міст", - говориться в заяві.

Текст заяви опублікований на сайті МЗС РФ у понеділок.

"Саме ці факти мають викликати глибоку заклопотаність держав-учасників ОБСЄ, у тому числі в контексті виконання Женевських домовленостей", - підкреслили на Смоленській площі.

Разом з тим у зовнішньополітичному відомстві зазначили, що "російська сторона готова обговорювати військові аспекти ситуації навколо кризи в Україні в рамках Форуму по співробітництву в області безпеки і його робочих органів, а також двосторонніх зустрічей, але поза зв'язком з механізмом глави III ВД-2011".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування