"Газпром" визнав обтяжливі наслідки санкцій проти Росії

Вівторок, 29 квітня 2014, 12:03

Через санкції Заходу "Газпром" не зможе брати позики на міжнародних ринках.

Про це йдеться у звіті керівництва "Газпрому", текст якого має УНІАН.

"Виникнення нових вогнищ напруженості або ескалація вже існуючого конфлікту у відносинах між Росією та іншими країнами, включаючи ескалацію кризи в Україні, а також введення міжнародних санкцій у відповідь на загострення конфлікту можуть негативно вплинути на економіку регіону, включаючи російську економіку", - сказано в звіті.

"Газпром" визнав, що це може призвести до втрати довіри міжнародних інвесторів до економіки регіону та до інвестицій в Росію в цілому.

"Результатом відсутності довіри може стати зниження ліквідності, нестабільність торговельної діяльності та істотне зниження цін на котирувані цінні папери компаній, що ведуть діяльність в Росії, включаючи АДР ВАТ "Газпром", а також неможливість для групи "Газпром" залучати позиковий або акціонерний капітал на міжнародних ринках капіталу", - йдеться в документі.

Зазначається, що в останні кілька років Росія була залучена в конфлікти за участю інших країн-членів СНД.

У низці випадків це призвело до погіршення відносин Росії з іншими членами міжнародного співтовариства, включаючи Сполучені Штати Америки і різні країни Європи.

У багатьох з цих країн зареєстровані фінансові організації і компанії, що мають великі інвестиції в Росії.

"Конфлікти і погіршення відносин Росії з сусідніми країнами можуть чинити негативний вплив на інвестиційні стратегії та інвестиційні рішення таких організацій і компаній", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, США ввели санкції проти низки росіян з оточення Володимира Путіна, а також заблокували рахунки банку "Газпрому" - "Росія".

До списку потрапили всі компанії і банки підконтрольні або Геннадію Тимченку, або Аркадію і Борису Ротенбергам, або банку "Росія".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування