Соболєв озвучив орієнтовну дату і своє питання на референдум

Вівторок, 29 квітня 2014, 12:58

Всеукраїнський референдум орієнтовно може відбутися 15 червня цього року.

Як розповів у вівторок в.о. лідера фракції Батьківщина Сергій Соболєв, про призначення такої дати йшлося на засіданні РНБО в понеділок.

Разом із тим Радбез дійшов висновку щодо необхідності ухвалити окремий закон про проведення цього референдуму, оскільки згідно з існуючими нормами, референдум не може призначати в.о. президента України, це має робити лише президент.

"Це  буде закон разової дії, і вже створено робочу групу щодо його напрацювання. Скоріше за все, його буде винесено на розгляд сесійної зали на наступному за календарним планом пленарному тижні, тобто, починаючи з 11 травня", - сказав він.

"Хоча, я не виключаю, що ми можемо зібратися і раніше", - додав Соболєв.

"Цей закон має шанси бути ухваленим і таким чином дата референдуму може бути призначена на дату другого туру президентських виборів, тобто 15 червня", - сказав він.

На переконання Соболєва, цей закон мають підтримати усі фракції парламенту.

"Також проаналізувавши наше законодавство ми дійшли висновку, що єдиним легітимним референдумом має бути всеукраїнський, а не ті псевдореферендуми, які пропонуються", - сказав він.

"І третє. Проводити референдум заради референдуму – це смішно. Тобто питання референдуму має бути сформульовано представниками всіх фракцій парламенту", - казав Соболєв.

"Наша пропозиція є наступною: "Чи виступаєте ви за єдину унітарну Україну з максимальним розширенням повноважень місцевого самоврядування?". Що фактично і буде результатом роботи конституційної комісії", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування