Україна готова дати відсіч російській армії - МЗС

Вівторок, 29 квітня 2014, 14:05

Україна готова дати відсіч Росії у разі прямого вторгнення російських військ на українську територію.

Про це у вівторок на брифінгу повідомив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, передає Ліга.

"Найголовніше, що ми повинні зрозуміти: якщо Росія переходить кордон, якщо починається пряме протистояння, Україна відповість військовим чином. Це той сигнал, про який йшла мова під час моїх бесід у Вашингтоні і в Нью-Йорку", - заявив Лубківський.

Як зазначив заступник глави МЗС, Україна робить все можливе щодо недопущення будь-якого протистояння, "тому що для нас найважливіше - мирне вирішення цього конфлікту, повернення до переговорів, забезпечення спокою для українських громадян".

"Для нас дуже важливо розуміти, що за дуже критичних історичних обставинах народ і держава повинні захищати себе. Так буває в історії кожного народу. Але в цій боротьбі ми ніколи не будемо самі", - сказав дипломат.

Крім того, він заявив, що МЗС розробив план зі звільнення заручників, зокрема членів місії ОБСЄ.

"Ми розробили чіткий план для того, щоб забезпечити звільнення заручників. Він передбачає цілий ряд необхідних заходів, і ми сподіваємося, що вони будуть звільнені негайно", - сказав він, передає Інтерфакс-Україна.

Також Лубківський привітав введення США і ЄС нових санкцій проти Росії.

На питання, чи може Лубківський підтвердити інформацію про те, що Росія відводить війська від кордону, як учора пообіцяв міністр оборони РФ Сергій Шойгу, заступник голови МЗС зазначив, що такої інформації у нього зараз немає.

Як відомо, Державна прикордонна служба України не підтверджує факт відведення російських військ від українського кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування