Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львів закликає не проводити масові акції на "травневі", щоб уникнути провокацій

Вівторок, 29 квітня 2014, 22:02

Львівська облрада закликала політиків та громадські організації відмовитися від масових акцій 1 та 9 травня у зв'язку з можливими провокаціями.

Про це йдеться у зверненні до мешканців області, яке підписали керівники всіх фракцій облради і яке було у вівторок зачитано лідером фракції "УДАР" Оксаною Юринець.

"Росія повертається до звичної для себе практики спецоперацій і провокацій. Зараз вже відомо, що наступний етап плану дестабілізації ситуації - здійснення провокацій на заході України. Росії в черговий раз дуже вигідно отримати побите опудало екстремізму на заході України, протиставляючи різні регіони нашої країни", - сказано у заклику.

Враховуючи це, зазначається у зверненні, "закликаємо всі політичні сили Львівщини, громадські організації, активістів та свідомих громадян відмовитися від будь-яких масових акцій у дні, що використовуються для розпалювання ворожнечі в Україні в останні роки. Йдеться, насамперед, про 1 та 9 травня. Саме ці дати є найбільш вірогідними для здійснення провокацій".

Депутати вважають, що навіть найневинніша акція в ці дні може бути використана для дискредитації львів'ян та області".

"Отже, кожна організація чи політична сила, яка проводитиме в ці дні акції, є свідомим або несвідомим пособником агресора. Переконані, що громадськість та правоохоронні органи нададуть належну оцінку таким горе-діячам. Закликаємо проявити громадянську свідомість і не допомагати російській пропагандистській машині у створенні потрібної їй "картинки" для внутрішнього споживача" - зазначено у зверненні.

Крім того, обласна рада закликала виконавчі органи влади докласти всіх зусиль для стабілізації ситуації.

Депутати закликають владу і співробітників правоохоронних органів докласти всіх зусиль для того, щоб не повторити помилок, допущених у 2010 і 2011 роках.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування