Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українців підтримують зміну влади

Четвер, 3 квітня 2014, 16:23

Половина українців (48%) підтримала зміну влади, яка сталася в Україні в лютому, тоді як 34% респондентів поставилися до цього негативно.

Про це свідчать дані березневого соцопитування компанії GfK Ukraine, пише DT.ua.

У Східному та Південному регіонах зміну влади підтримали 20% жителів, тоді як в інших регіонах частка таких респондентів становить 57% і більше.

У березні 29% українців вважали, що справи в Україні в цілому розвиваються у правильному напрямку (у лютому цей показник становив 7%).

42% респондентів переконані, що країна рухається неправильним шляхом (проти 70% у лютому); ще 29% не змогли відповісти на питання (проти 23% в лютому).

 

У Києві, Північному, Західному та Центральному регіонах тих, хто підтримує напрямок, у якому рухається зараз Україна, складає 36% і більше, то в Південному регіоні їх 12%, а у Східному регіоні - 9%.

У березні лише 2% опитаних відповіли, що вони повністю або частково довіряють Віктору Януковичу; при цьому навіть у Східному регіоні йому довіряють лише 3% респондентів, у Південному - 2%.

Криза державного управління, відсутність порядку в країні залишається найважливішою проблемою - 50% опитаних назвали її серед трьох найважливіших.

Однак у порівнянні з лютневим показником, ця цифра зменшилися на 7 п.п.

Для 39% респондентів болючою проблемою є інфляція, зростання цін, нестабільний курс гривні.

Незважаючи на складності в процесі зміни влади, частка тих, хто серед трьох найважливіших проблем назвав злочинність - 28%.

Опитування проводилося серед 1000 респондентів старше 16 років протягом 4-18 березня 2014 року.

Вибірка є репрезентативною для населення України (включаючи Крим). Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю.

Максимальна похибка - 3,1%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...