Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель підтримує санкції проти Росії

Середа, 30 квітня 2014, 10:31

Канцлер Німеччини Анґела Меркель наполягає на проведення 25 травня в Україні вільних і чесних президентських виборів і закликає Росію не втручатися.

Як повідомляє інформаційне агентство dpa, вона закинула Росії наміри незаконно втрутитись у ситуацію в Україні, передає  Deutsche Welle.

"Тому ми виступатимемо також за те, щоб люди в Україні могли вільно зробити свій вибір стосовно того, в якій політичній системі їм жити", - заявила Меркель у вівторок в місті Ґюстров.

"У Росії нема жодного права втручатись у це рішення", - додала канцлерка.

Також інші німецькі політики дорікають Москві, що на сході України Росія переслідує мету дестабілізувати ситуацію та завадити проведенню виборів президента України, нагадує агенція dpa.

Водночас очільниця німецького уряду наголосила, що ФРН зацікавлена в "хороших відносинах" з Росією.

Утім, за словами Меркель, цей факт нічого не змінює в тому, що й Росія має дотримуватись правил, які встановились у Європі після закінчення Другої світової війни.

"Сьогодні ми у Європі більше не вирішуємо конфлікти військовими засобами", - зауважила канцлерка. Якщо Росія цього не розуміє, тоді, на думку Меркель, ЄС повинен відповісти на це санкціями.

На початку травня Меркель відвідає Вашинштон, де серед іншого обговорить з президентом США Бараком Обамою й українське питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування