Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони пояснило строковикам, що дембелю поки не буде

Середа, 9 квітня 2014, 12:36

Військовослужбовці, які відбувають строкову службу у Збройних силах, наразі не підлягають звільненню в запас з огляду на оголошення мобілізації в Україні.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони, оприлюдненому у Facebook.

"Відповідно до статті 1 Закону України "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію та до статті 1 Закону "Про оборону України", з моменту оголошення мобілізації настає особливий період, під час якого набирають чинності особливості проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони пояснюють, що у разі настання особливого періоду усі військовослужбовці, які перебувають на цей час на військовій службі у ЗСУ, звільненню у запас не підлягають.

За винятком військовослужбовців-жінок, які мають дітей віком до 16 років (вони мають право продовжити службу лише за власним бажанням).

"Накази про звільнення з військової служби військовослужбовців, не виключених зі списків особового складу військових частин, підлягають скасуванню, крім наказів про звільнення у відставку, в запас у зв'язку за вироком суду, що набрав законної сили, яким призначено такі покарання: у вигляді позбавлення волі, обмеження волі, позбавлення військового звання чи позбавлення права займати певні посади", - вказано в повідомленні.

Строковикам бажають мужності і витривалості:

"Не засмучуйтесь та тримайтесь, бо хто ж крім нас повинен бути зразком витривалості, терплячості та сили незламного духу для всього Народу України!", - резюмується в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування