Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО повторили для тих, хто в танку: військових біля кордону з РФ не буде

Середа, 9 квітня 2014, 19:21

У НАТО категорично відкидають претензії російського оборонного відомства щодо нібито планів розгортання великих контингентів біля кордонів із Росією.

Про це сказав заступник генсекретаря НАТО Александр Вершбоу в середу на своїй сторінці у "Твіттері".

"Я повністю відкидаю претензії заступника міністра оборони (Анатолія) Антонова про те, що НАТО планує розгорнути великий військовий контингент неподалік кордону Росії", - відреагував він на відповідний коментар російського представника оборонного відомства.

Водночас він звернувся безпосередньо доАнтонова: "Анатолію, правда полягає в тому, що Росія розмістила близько 40 000 бойових військ на кордоні з Україною і сусідами НАТО".

У зв'язку з цим Вершбоу висловився за те, щоб Росія зробила "правильні кроки для відновлення довіри, поклала край дестабілізації України та привела свої дії у відповідність до міжнародних зобов'язань".

Водночас він констатував, що "будь-яке посилення НАТО повністю відповідає засадничому акту НАТО-Росія, який Росія грубо порушує".

"Основним завданням НАТО є колективна оборона. Ми вживаємо законних заходів, щоб мати справу з нестабільністю, створеною незаконними діями Росії", - наголосив Вершбоу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування