Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ ''ймовірно'' оскаржить звільнення з-під варти начальника міліції Одеси

Субота, 10 травня 2014, 16:08

Генеральна прокуратура України може оскаржити рішення суду про зміну запобіжного заходу для начальника міського УВС Одеси Андрія Нетребського.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

"ГПУ ймовірно оскаржуватиме рішення Печерського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваних у кримінальному провадженні щодо подій в Одесі 2 травня", - зазначив співрозмовник.

Йдеться, зокрема, про  Андрія Нетребського, якого суд відпустив під заставу у розмірі 60 тис. грн попри вимогу слідчих ГПУ взяти його під варту.

Стосовно двох інших фігурантів обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

"У ГПУ зараз вирішують питання про внесення апеляції на рішення Печерського райсуду", - уточнив представник правоохоронних органів.

Як відомо, суд обрав для керівника міськуправління міліції Одеси Андрія Нетребського запобіжний захід у вигляді застави в сумі 60 тис. гривень і звільнив його.

Начальник ізолятора тимчасового тримання Прийма та черговий по ІТТ, які були раніше затримані і етаповані в Київ, також вийшли на свободу і повертаються до Одеси. Всі троє проходять фігурантами у справі про незаконне звільнення 67 осіб з ізолятора міськУВС Одеси 4 травня.

Як відомо, в ході сутичок в Одесі 2 травня були затримані більше 130 підозрюваних.

Однак 4 травня проросійські активісти штурмували міське управління МВС та домоглися звільнення 67 затриманих.

При цьому в управлінні МВС заявили, що рішення про звільнення було прийнято прокуратурою. Разом з тим в ГПУ заявили, що вся відповідальність за рішення лежить на облуправлінні МВС і наказ про звільнення віддавав особисто начальник ГУВС за погодженням з в.о. начальника облУВС Дмитром Фучеджі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування