Рогозін не довіз до РФ підписи за приєднання Придністров'я. Погрожував Румунії

Субота, 10 травня 2014, 21:49

Спецпредставник президента РФ з питань Придністров'я Дмитро Рогозін віз до Росії підписи жителів Придністров'я ''за возз'єднання з Росією'' і визнання ПМР.

Це випливає з повідомлень самого Рогозіна та його помічника Дмитра Лоскутова у Twitter'і.

''Молдавські специ оглянули борт, на якому мав вилітати до Москви Рогозін і описали коробки з підписами придністровців за визнання ПМР'', - зазначив Лоскутов.

Також у повідомленнях вказується, що спецслужби вилучили ''коробки з підписами''.

''Представників Посольства РФ і мене до огляду і опису багажу делегації не допустили. Коробки з підписами вивезли в невідомому напрямку'', - зазначив Лоскутов.

Сам Рогозін зазначив, що ''вчора (9 травня) зібрані підписи нам передали активісти Союзу російських громад''.

''Мій помічник повідомив, що коробки вантажать в машини'', - додав він, коментуючи вилучення багажу.

Як відомо, раніше 10 травня представники делегації РФ, які прибули в Кишинів, в т.ч. і Рогозін, заявили, що їх літак не пустили в повітряний простір України і Румунії.

Рогозін опублікував тексти відмов України та Румунії на проліт через їх повітряний простір ''повітряного судна з пасажиром Д.Рогозіним на борту''.

Також він заявив: ''Румунія на вимогу США закрила моєму борту повітряний простір. Україна знову не пропускає. Наступного разу полечу на ТУ- 160''.

Також він заявив: ''Так, панове румуни, ми вам скоро все пояснимо, хто ви такі і що ми про вас думаємо''.

На це Міністерство закордонних справ Румунії зажадало від МЗС РФ роз'яснень щодо висловлювань Рогозіна на адресу Бухареста.

"МЗС Румунії розцінює цю загрозу як дуже серйозну, особливо в нинішньому регіональному контексті. Ми просимо МЗС Росії публічно уточнити, чи відображають заяви віце-прем'єра Дмитра Рогозіна офіційну позицію уряду РФ по відношенню до Румунії як країні - члену ЄС і НАТО", - заявили в МЗС Румунії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування