Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: За "референдумами" стоять терористичні бандформування

Неділя, 11 травня 2014, 13:34

Проведення 11 травня інспірованого, організованого та фінансованого Кремлем нелегітимного  "референдуму" про статус Донецької та Луганської областей є юридично нікчемним.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

У відомстві підкреслили, що він не матиме жодних правових наслідків для територіальної цілісності і устрою України.

Організатори цього злочинного фарсу свідомо пішли на порушення Конституції та законодавства України, знехтували закликами української влади та міжнародного співтовариства, - підкреслюють у МЗС.

"За "референдумами" і провокаціями стоять вишколені та озброєні за сучасними російськими стандартами терористичні бандформування", - наполягають у відомстві.

Українські дипломати підкреслюють, що переважна більшість громадян України в Донецькій та Луганській областях не піддаються на ці свавільні дії та не беруть в руки "злочинний "бюлетень", скроплений кров'ю співвітчизників".

"Український народ не визнає жодних терористичних референдумів ані на Донеччині, Луганщині, ані в Криму. Такою ж є реакція всього міжнародного співтовариства", - нагадали у МЗС.

У відомстві відзначили, що наша держава виступає за діалог національної єдності, "в якому не має місця погрозам і тероризму, а є відкритість та згуртованість всіх громадян доброї волі, які прагнуть миру, стабільності та добробуту".

Як відомо, 11 травня в Донецькій і Луганській областях сепаратисти проводять так званий "референдум" про статус регіону.

Такі опитування не визнаються центральною владою. Крім того, про невизнання результатів "референдуму" заявили ОБСЄ, США, Німеччина і Франція.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування