Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сепаратистів на референдум у Добропіллі заманюють горілкою. Там обирають і Дніпропетровськ

Неділя, 11 травня 2014, 17:27

У Луганській і Донецькій областях, крім організованих сепаратистами "референдумів, триває опитування під назвою "Референдум за мир, порядок і єдність".

Його учасникам пропонують висловити свою позицію щодо приєднання їхніх територіальних громад до Дніпропетровської області, передає Радіо Свобода з посиланням на одного зорганізаторів опитування Сергія Іванова.
 
За його словами, таке опитування проводиться у Дебальцевому, Єнакієвому, Ясинуватій, Авдіївці, Волновасі, Новоазовську, Маріуполі. У Луганської області опитування проводяться в Алчевську, Стаханові, Брянці, Сєвєродонецьку, Рубіжному, Кремінній, Старобільську, Сватовому.

Іванов розповів, що дільниці для голосування відкриті на всіх територіях Донецької і Луганської областей, що знаходяться під контролем української армії, Національної гвардії або правоохоронних органів.

Водночас він додав, що опитування не проводиться у Луганську.

"Ми надрукували 3 мільйони бюлетенів. Я не думаю, що вони всі будуть використані, що ми охопимо наскільки широку аудиторію, однак постараємось, щоб опитування було якомога більш репрезентативним. Організація серйозна: ми підключаємо навіть авіатехніку, що доправити наших волонтерів на віддалені дільниці, аби вони змогли опитати людей. Спасибі, що приєднався бізнес, вони допомогли нам організувати все на європейському рівні", – сказав Іванов.

За словами Іванова, скриньки для голосування використовуються зокрема й пересувні, маршрут їхньої доставки засекречений задля безпеки представників комісій.
 
У Добропіллі Донецької області таке опитування проводиться через дорогу від місця, де голосують за самопроголошену ДНР, передає Остров.

 фото Єгора Фірсова

Людей більше біля скриньки за ДНР. Однією з причин такої активності є те, що поруч пригощають горілкою тих, хто вже проголосував, зазначає видання.

Тому біля "виборчої дільниці" багато нетверезої публіки. Вони агресивно поводяться, зокрема, затіяли бійку з українськими журналістами, які намагалися взяти у них інтерв'ю. 

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...