МЗС: "Референдумом" намагаються приховати реальні настрої

Неділя, 11 травня 2014, 21:11

Український МЗС заявляє, що проведення так званого "референдуму" у Донецькій та Луганській областях є не лише незаконними та нелегітимними, а намагається приховати реальні настрої в суспільстві.

Про це йдеться у коментарі МЗС, який також наводить опитування громадської думки в Україні, проведені у квітні ц.р. впливовим дослідницьким центром П’ю (Pew Research Center).

Переважна більшість (70%) населення в східних областях України віддає перевагу єдиній державі і лише 18% підтримує від’єднання регіону від України, - сказано в повідомленні.

Соціологічні дослідження показали, що в основі протестних настроїв лежать соціально-економічні та безпекові причини, а не, наприклад, мовне питання (лише 6,5 % громадян південно-східних регіонів України виступають проти обов’язкового знання української мови).

"Проблема ж полягає в тому, що переважна більшість місцевих жителів – справжніх патріотів та прибічників єдиної і неподільної Української держави - залякані озброєними проросійськими терористичними бандформуваннями та, остерігаючись за своє життя, не можуть вільно висловити свою думку, відмінну від позиції бойовиків та їхніх колабораціоністів", - наголосили в МЗС.

"Президентські та місцеві вибори 25 травня ц.р. є одним з ключових інструментів забезпечення належного представлення у владі інтересів цієї меншості", - наголосили у відомстві.

Проведення чесних та прозорих всеукраїнських виборів є також пріоритетним завданням Уряду України в контексті виконання Женевських домовленостей від 17 квітня. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування