Прокуратура виявила 350 прихованих злочинів проти активістів Євромайдану

Понеділок, 12 травня 2014, 15:24

Столична прокуратура розслідує приховування понад 350 фактів злочинів проти активістів Євромайдану.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

У відомстві вказують, що внаслідок службової недбалості керівників прокуратури Шевченківського району та районного управління міліції фактично не розслідувались понад 350 фактів заподіяння громадянам тілесних ушкоджень під час подій в центрі столиці 18-20 лютого 2014 року.

Такі дані було встановлено під час перевірки, проведеної апаратом прокуратури міста Києва.

Місцезнаходження 190 матеріалів цієї категорії, зареєстрованих Шевченківським РУ ГУМВС України в місті Києві, на цей час взагалі не відомо.

Все це завдало істотної шкоди правам та інтересам потерпілих, унеможливило швидке, повне і неупереджене розслідування учинених щодо них злочинів, зазначають у прокуратурі.

"Ми продовжуємо процес самоочищення і люстрації. Правоохоронці мали вносити дані в Єдиний реєстр досудових розслідувань і проводити слідство. Цього не було зроблено. Це є злочином, за який треба нести відповідальність", - зазначив прокурор Києва Микола Герасим'юк.

З огляду на це прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження щодо керівників прокуратури та райуправління міліції Шевченківського району міста Києва за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Досудове розслідування проводить слідче управління прокуратури Києва.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News