Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд призупинив фінансування деяких галузей промисловості

Понеділок, 12 травня 2014, 17:27

Державне інвестування деяких галузей української промисловості було призупинене. Це вимушені і тимчасові міри.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета в ефірі Українського радіо, передає прес-служба Міністерства.

"Протягом наступних шести місяців держава не зможе фінансувати виробництво. Ми обрізали це фінансування, аби не скорочувати усі соціальні програми, хоча деякі з них усе ж довелося зменшити. Проте, якщо вже урізати ці капітальні видатки, то слід робити це короткостроково", - сказав Шеремета.

Разом з тим, міністр зауважив, що український уряд продовжує підтримувати вітчизняне виробництво й працює над залученням коштів інших країн та приватних інвесторів.

"У виробництво залучаються кошти інших держав, і не тільки міжнародних фінансових організацій. Якщо створити хороший інвестиційний план, хорошу картинку інвестиційних можливостей в країні, ми можемо приватним інвесторам з усіх країн світу, в тому числі, і з України, пропонувати ці можливості. Потрібно залучати приватний капітал максимально", - підкреслив Шеремета.

Голова Мінекономрозвитку резюмував, що в майбутньому державні гарантії будуть застосовуватись як дієвий інструмент, проте важливо використовувати їх обережно і максимально прозоро.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування