Росія назвала Україні "газовий дедлайн"

Понеділок, 12 травня 2014, 18:19

Росія з червня переводить Україну на передоплату за поставки газу: "Газпром" виставить рахунок "Нафтогазу" вже 13 травня і буде чекати його оплати до 2 червня включно.

Про це заявив глава російського холдингу Олексій Міллер на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, повідомляють РІА Новости.

У разі ненадходження коштів вже з 10.00 мск 3 червня поставки Україні будуть припинені, заявили в "Газпромі".

"Я ось що вважаю: пора припиняти няньчитися, сповістіть їх і з завтрашнього дня вводьте попередню оплату. Я думаю, що всіх можливих способів врегулювати цю ситуацію іншим способом "Газпром" ужив... але нас не чують. А раз це так, то потрібно починати вже діяти, далі терпіти просто неможливо", - сказав Медведєв.

Заборгованість Києва за російський газ, за підрахунками Росії, виросла 3,5 мільярда доларів.

Міллер проінформував, як холдинг має намір діяти в даній ситуації:

"Газпром" 13 травня виставляє попередній рахунок на оплату газу в червні відповідно до контракту. Ми направляємо відповідний лист-повідомлення. Українська сторона до 2 червня з урахуванням того, що 1 червня - це неділя, повинна буде оплатити червневі поставки".

"У тому випадку, якщо Україна не оплачує ці поставки, то "Газпром" до 10 ранку 3 червня повідомляє українську сторону про те, який обсяг газу буде поставлений відповідно з передоплатою. Якщо передоплата не надійде, то, відповідно, в Україну в червні-місяці буде поставлено нуль кубів", - сказав Міллер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування