"Няш"-прокурора Криму та Царьова внесли до списку санкцій ЄС

Понеділок, 12 травня 2014, 23:29

Серед тих, хто поповнили список осіб, на яких поширюються санкції ЄС у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів - народний депутат України Олег Царьов, самопроголошені лідери східного регіону України, в тому числі Слов'янська В'ячеслав Пономарьов, так званий генпрокурор Криму Наталія Поклонська та інші.

Ці імена містяться у списку, оприлюдненому в понеділок в Офіційному журналі ЄС.

Зокрема, щодо Царьова сказано, що він публічно закликав до створення Федеративної Республіки Новоросії, що складається з Південно-Східних регіонів України.

У поясненні до Пономарьова вказано, що він є самопроголошеним мером Слов'янська.

"Пономарьов закликав Володимира Путіна відправити російські війська, щоб захистити місто, а потім попросив його поставляти зброю. Люди Пономарьова беруть участь у викраденнях", - сказано в поясненні.

Далі в списку вказано ім'я Ігоря Безлера, який є одним з лідерів самопроголошеної міліції Горлівки.

"Він взяв під свій контроль Управління Служби безпеки України в Донецькій області, а потім захопив районне відділення міліції в місті Горлівка. Відповідно до інформації СБУ, він пов'язаний з Ігорем Стрєлковим, під командою якого він був причетний до вбивства депутата горлівської місцевої муніципальної ради Володимира Рибака".

Фігурує в списку і один з лідерів озброєних сил самопроголошеної "Донецької Народної Республіки" Ігор Какіджянов, голова Центральної виборчої комісії ДНР Роман Лягін, голова Центральної виборчої комісії "Луганської Народної Республіки" Олександр Малихін, так звані прокурори Криму Полонська та Севастополя Ігор Шевченко.

Крім того, в списку вказано Олега Козюру, в.о. начальника Федеральної міграційної служби в Севастополі і Петра Яроша, в.о. начальника Федеральної міграційної служби Криму. Для обох зазначено, що вони " відповідальні за систематичну і прискорену видачу російських паспортів для жителів Криму".

В "російську частину" списку увійшли В'ячеслав Володін - перший заступник начальника Адміністрації Президента Росії, Володимир Шаманов, командувач ВДВ Росії, генерал-полковник, Володимир Плігін, голова Юридичного комітету Думи.

У списку також вказані два підприємства - "Чорноморнафтогаз", щодо якого 17 березня парламент Криму "прийняв резолюцію про оголошення присвоєння активів, що належать підприємству від імені Республіки Крим".

Підприємство, таким чином, конфісковане "владою" Криму, і підприємство "Феодосія", яке було конфісковане тим же числом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування