Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС наполягає: Росія має закликати сепаратистів в Україні скласти зброю

Вівторок, 13 травня 2014, 00:14

Європейський Союз наполягає, що Росія в рамках Женевських угод повинна закликати представників Донецької та Луганської "народних республік" скласти зброю і звільнити захоплені ними адміністративні будівлі.

Про це президент Ради ЄС Херман ван Ромпей заявив на спільному з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком брифінгу в понеділок у Києві.

"Женевські домовленості щодо деескалації конфлікту і відновлення безпеки повинні бути виконані... з нашої точки зору, РФ поки не діяла в напрямку виконання Женевських зобов'язань. Терміново необхідно, щоб Росія закликала збройних сепаратистів скласти зброю і звільнити будівлі, які вони займають", - сказав він.

У свою чергу Яценюк також заявив, що Росія повинна перестати "фінансувати терористів на території України".

"Ми дуже добре розуміємо російську мову і саме тому словам не віримо. Росія повинна перестати підтримувати терористів, закликати їх скласти зброю, звільнити приміщення, перестати їх фінансувати. І тоді в Україні буде спокій", - сказав він.

Прем'єр погодився з позицією, раніше озвученою ван Ромпеєм щодо того, що виходом по деескалації конфлікту в Україні повинні послужити Женевські домовленості.

Яценюк підкреслив, що єдиний формат переговорів, який підтримує влада України - це чотиристоронній формат Україна-ЄС-США- Росія.

Також він заявив, що "будь-які плани зі зриву президентських виборів в Україні, намічених на 25 травня, не втіляться''.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування