Добкін переконує Росію в тому, що Партія регіонів із владою через погрози

Вівторок, 13 травня 2014, 12:53

Кандидат у президенти від Партії регіонів Михайло Добкін заявляє, що його фракція в парламенті перебуває під тиском, а на вибори йде в інтересах України.

Про це він заявив в інтерв'ю кореспонденту російської служби "Радіо Свобода".

"Ця Верховна Рада перестала бути повноцінною в плані представлення всього нашого народу… з того моменту, як більша або значна частина парламентарів південного сходу – заради порятунку, заради самозбереження, заради бізнес-інтересів з опозицією в минулому створили нову провладну більшість", - пояснив Добкін розклад сил у парламенті.   

"Партія регіонів – та, яка залишилася – вона приймає ті рішення, які сьогодні продиктовані інтересами її виборців… Перебуваючи під тиском, під погрозами, а іноді під погрозами людей зі зброєю, Партія регіонів голосує, ухвалює рішення в інтересах тих людей, які її обрали", - заявив він.  

За словами Добкіна, близько 70 депутатів із Партії регіонів після "військового перевороту" перейшли на сторону нової влади – і вони лише де-юре ще залишаються членами ПР.

На зауваження, що він своєю участю у виборах президента легітимізує їх, Добкін заявив:

"В Україні немає легітимної влади. Україна сьогодні ізольована від повноцінної участі у переговорах з іншими державами через те, що нинішню владу не всі визнають. Зокрема, Російська Федерація не сідає за стіл переговорів на найвищому рівні з тими, хто називає себе в.о. президента, прем'єр-міністром…".

"Для того, щоб Україна не була заручником ось цих переговорів про Україну, але без України, Партія регіонів вирішила брати участь у цій виборчій кампанії", - пояснив Добкін.

"Тим більше, що нинішня провладна більшість ухвалює закони, які їм зручні – наприклад, вони прийняли закон про вибори президента, який говорить, що якщо вибори відбудуться хоча б в одному регіоні, вони вже будуть легітимні. Тобто навіть якщо б ми не брали участі у виборах і весь південний схід перестав голосувати, то, провівши вибори в 2-3 регіонах, вони б обрали президента, який був би для них президентом усієї країни", - додав він.

"Щоб не давати їм такого приводу, щоб спробувати створити легітимний уряд (Партія регіонів бере участь виборах)…", - наголосив Добкін.

Як відомо, попередній президент Віктор Янукович був висуванцем Партії регіонів і був обраний президентом лише частиною країни – переважно сходом та півднем України. На попередніх виборах він отримав не таку вже велику перевагу над Юлією Тимошенко.  

Після тривалих акцій протесту і численних жертв на Майдані Янукович був відсторонений, а на сході та півдні України почали розігрувати сепаратистський сценарій, дестабілізуючи ситуацію та погрожуючи зривом виборів президента.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...