У Туреччині сталася найбільша за 20 років аварія на шахті, понад 200 загиблих

Середа, 14 травня 2014, 10:08

Вибух і пожежа на шахті в західній Туреччині забрали життя як мінімум 201 людини, сотні гірників залишаються під землею.

Про це повідомляє Reuters, зазначаючи, що це найбільша подібна аварія в країні за останні 20 років.

Міністр енергетики Туреччини Танер Йилдиз повідомив, що у момент вибуху в шахті у місті Сома, розташованому в 120 кілометрах на північний схід від Ізміру, перебували 787 гірників.

Близько 80 людей госпіталізовано. Чиновник повідомив, що причиною смерті більшості із двох сотень загиблих стало отруєння чадним газом.

Рятувальники сподіваються врятувати тих гірників, що вижили, але залишаються під землею, і закачують в шахту кисень. Поки що не відомо, чи була локалізована пожежа.

Причиною вибуху стало короткон замикання, шахта залишилася без енергопостачання, підйомники не працюють і робочі виявилися замкненими під землею на глибині близько двох кілометрів.

Влада, однак, побоюються зростання числа загиблих.

"На жаль, картина може виявитися ще сумнішою.(...)Число жертв може зрости, але рятувальники стараються", - сказав один з чиновників.

Прем'єр-міністр Туреччини Тайіп Ердоган скасував заплановану на середу поїздку в Албанію, відправившись до місця катастрофи, повідомили джерела в його адміністрації.

Попередня найбільша аварія на турецькій шахті сталася у 1992 році в чорноморській провінції Зонгулдак. Тоді в результаті вибуху газу загинули 263 людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування