Євросоюз не готовий вводити санкції проти "Газпрому"

Середа, 14 травня 2014, 14:23

На нинiшньому етапi не планується включати керiвникiв "Газпрому" до списку осiб, до яких застосовуються санкцiї Євросоюзу, та вдаватися до економiчних санкцiй "третьої фази".

Про це заявила офiцiйний представник голови дипломатiї ЄС Кетрiн Ештон Майя Косьянчич на брифiнгу в Брюсселi в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рада ЄС розширила в понедiлок список "обмежувальних заходiв", вiн залишається вiдкритим, але наразi неможливо сказати, хто увiйде до нього в майбутньому", - сказала Косьянчич.

Вона вiдповiдала на запитання, чи застосовуватимуть iндивiдуальнi санкцiї до керiвництва "Газпрому" у зв'язку з дiями Росiї в газовому секторi Криму, а також чи будуть у зв'язку з цим економiчнi санкцiї "третьої фази".

Косьянчич також пояснила, що триває пiдготовка заходiв "третьої фази", критерiї її застосування було оприлюднено. Але перiод їх застосування ще не настав.

"Нинi ми вже застосували низку обмежувальних заходiв у зв'язку з ситуацiєю в Криму, якi є дуже адресними, але, крiм цього, готуються заходи у сферi торгiвлi, фiнансiв та ще кiлькох галузях. Ця робота помiтно просунулася", - сказала Косьянчич.

Раніше видання Bloomberg писало про те, що офіційні особи в США та ЄС відмітають ймовірність введення санкцій проти цілих секторів російської економіки, вважаючи за краще нарощувати тиск точковими санкціями проти окремих осіб і компаній.

Вони побоюються, що введення широких обмежень щодо енергетичної та фінансової сфери Росії може викликати відповідну реакцію Москви, яка потягне за собою серйозні економічні втрати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...