Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія зобов'яже кримчан зізнаватися, хто залишив український паспорт?

Середа, 14 травня 2014, 20:12

Держдума на засіданні в середу схвалила в першому читанні законопроект, що зобов'язує громадян Росії повідомляти про наявність другого громадянства, що так чи інакше стосуватиметься кримчан.

Про це повідомляє Интерфакс.

Законопроектом пропонується доповнити федеральний закон " Про громадянство РФ" нормою, що зобов'язує громадянина РФ, що має також інше громадянство, протягом одного місяця від дня його отримання у встановленому порядку письмово повідомити про це за місцем проживання територіальний орган ФМС.

За невиконання цього обов'язку передбачається кримінальна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до 200 тисяч рублів або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до 1 року, або обов'язкові роботи на строк до 400 годин.

Законопроект також зобов'язує громадян Росії, що мали друге громадянство до набрання документом чинності, протягом трьох місяців письмово повідомити про це за місцем проживання територіальний орган ФМС.

Заступник керівника фракції "Справєдівой Росії" Олег Нілов у ході дискусії на засіданні Держдуми в середу назвав законопроект "непоганим", сказавши при цьому про необхідність внесення роз'яснень і поправок до другого читання, зокрема, щодо малолітніх дітей.

"Винуваті будуть батьки, а статтю буде з дитинства мати юний громадянин РФ", - зазначив Нілов.

Крім того, на зауваження "есера", залишається незрозумілим, як даний закон буде діяти стосовно жителів Криму, які тільки недавно стали громадянами РФ.

"Ми б підтримали навіть більш серйозні санкції щодо перевертнів у владних структурах, але треба в другому читанні продумати, як у той же час не нашкодити простим громадянам", - заявив Нілов.

Ініціатором законопроекту був депутат Держдуми від ЛДПР Андрій Луговий. Він погодився з тим, що до другого читання документ вимагає доопрацювання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування