Журналістів РФ, які допомагають терористам, пропонують висилати з країни

Четвер, 15 травня 2014, 10:29

Група "Інформаційний Опір" пропонує за антиукраїнську пропаганду оголошувати персонами нон-грата і висилати з країни журналістів російських ЗМІ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Він вказує, що ініціатива вже зустріла повне розуміння з боку держструктур. Ведеться відповідна робота.

Тимчук звертає увагу на неприкриту антиукраїнську пропаганду і створення позитивного образу тероризму з боку російських ЗМІ.

Аналітик нагадує, що російські журналісти помічені також у безпосередній участі в допитах українських силовиків (а значить, - участі у викраденні людей); прямій участі в провокаціях проти українських військовослужбовців; проведенні розвідувальної діяльності в інтересах бандформувань і російських спецслужб.

Така поведінка людей, які прикриваються журналістськими посвідченнями, є неприйнятним, вказує Тимчук.

У цьому зв'язку група "Інформаційний Опір" пропонує:

1. Російських журналістів, які проводять подібну діяльність, оголошувати персонами нон-грата і висилати з країни. (Механізм наразі обговорюється);

2. Затримувати представників російських ЗМІ, які представляють акредитацію від організацій, які на сьогодні вже мають правовий статус терористичних - "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки". Інкримінувати їм участь у терористичній діяльності.

3. Організувати проведення єдиної акредитації для забезпечення діяльності всіх журналістів, що працюють у зоні проведення антитерористичної операції, при штабі АТО.

Профільна група при штабі АТО зобов'язана при цьому забезпечити безпеку та ефективність роботи представників ЗМІ.

Група "Інформаційний Опір" при цьому висловлює повну готовність у допомозі і участі в заходах щодо захисту інформаційного простору України як громадська ініціатива.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування