Глава МЗС Польщі побоюється, що Росія може окупувати не лише українські території

Четвер, 15 травня 2014, 11:31

Найкращий спосіб уникнути в Україні насилля – це відмовитися від спонсорування сепаратизму.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорські, передає "Радіо Свобода".

Так польский дипломат відповів на заяву керівника російського МЗС Сергія Лаврова про те, що насилля на півдні і сході України унеможливлює проведення чесних і прозорих президентських виборів в Україні.

Сікорські також прокоментував заяви російського міністра про те, що Кремль категорично проти членства України у НАТО:

"Якщо йдеться про НАТО, то я можу заспокоїти мого російського колегу. Наскільки мені відомо, у Конституції України записана її позаблоковість і членство цієї країни у НАТО не розглядається", – зазначив глава МЗС Польщі.

Виступаючи перед студентами, у Познані Сікорські наголосив, що події в Україні – це завершення епохи "після холодної війни".

"Це кінець епохи, коли здавалося, що війна в Європі неможлива. Сьогодні ми живемо в Європі, в якій вперше після Другої світової війни одна європейська держава забрала територію в іншої європейської держави", – наголошує міністр.

Сікорські також відповів на питання студентів, чи ймовірна окупація Росією інших територій, причому не тільки в Україні. Він сказав: "Сподіваюся, що ні, та побооююся, що так".

Як відомо, попри запевнення Путіна, українська влада і Захід заявляють про концентрацію російських військ на кордоні з Україною після анексії Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News