Голова ЦВК: у Донецьку бойовики викрали обладнання для проведення виборів

Четвер, 15 травня 2014, 17:18

У Київському районі Донецька озброєні особи увійшли до приміщення органу ведення державного реєстру виборців і викрали списки виборців й обладнання.

Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

За його словами, через викрадення обладнання (зокрема - маршрутизатора і програмно-апаратних засобів ідентифікації користувачів) робота цього відділу ведення реєстру виборців на цей час повністю унеможливлена.

До того ж відсутність списків означає, що навіть якщо люди прийдуть на виборчі дільниці, не буде того документа, на підставі якого вони повинні отримати виборчі бюлетені.

"Безумовно, обладнання можна було б відновити, якби бути переконаними в тому, що наступний маршрутизатор, який буде доставлено до цього органу ведення реєстру виборців, буде функціонувати безпечно і його не викрадуть так само, як той, що був викрадений вже сьогодні", - зазначив Охендовський.

"Разом із тим, списки виборців для території, на яку поширилася компетенція цього органу ведення реєстру виборців, можуть бути надруковані і в інших органах за рішенням Центральної виборчої комісії", – додав він.

Також голова ЦВК наголосив, що на сьогоднішній день немає підстав говорити, що 12 виборчих округів Донецької області та 1 виборчий округ Луганської області не готові до проведення позачергових виборів президента.

За його словами, не розпочала роботу лише одна окружна виборча комісія в Донецькій області – це комісія округу №47 з колишнім центром у місті Слов’янськ.

У четвер Верховна Рада прийняла закон, який дозволить проводити президентські вибори в умовах дестабілізації на Сході.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування