Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сепаратисти тримають в полоні 49 людей

П'ятниця, 16 травня 2014, 13:10

На південному-сході України захоплені сепаратистами 49 людей.

Про це на брифінгу в п'ятницю в Києві заявив помічник генерального секретаря ООН із прав людини Іван Шимонович, передають Новости Донбасса.

Він підкреслив, що незаконні збройні формування повинні бути роззброєні.

У прокуратурі представникам ООН підтвердили інформацію про 49 незаконно затриманих.

"Ці 49, про яких нам розповідали громадські активісти. Люди сказали, що 49 людей незаконно затримані, крім цих 49 людей є ще кілька зниклих безвісти", - сказав він.

Також громадські активісти повідомили представникам ООН про 83 зниклих безвісти людей, але ця інформація ще вимагає перевірки. 

Він також зазначив, що "після незаконного референдуму спостерігається деяка напруженість.

"Спостерігається збільшення кількість озброєних груп, які займаються незаконними справами. Усе більше й більше зброї перебуває на вулиці", - сказав він.

У низці випадків влада не змогла ефективно припинити незаконні дії. Зокрема, помічник генсека ООН вважає, що дії правоохоронців під час зіткнень в Одесі 2 травня вимагають перевірки й розслідування.

"Смерть людей могла й повинна бути припинена, необхідно розслідувати, чому ці люди загинули й чому правоохоронці не діяли рішуче", - заявив Шимонович. 

В ООН також вітають початок національного діалогу в Україні, але вважають, що до нього необхідно залучати більше учасників.

"Такі національні консультації мають бути відкриті, у тому числі й для мирних протестувальників на сході країни, які не підтримують уряд", - заявив Шимонович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: